default logo

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Masterclass Pragmatisch Voorraadbeheer

November 21, 2018 @ 9:00 am - December 5, 2018 @ 5:00 pm

|Recurring Event (See all)
3 daagse opleiding
Uitgangspunten

Veel bedrijven hebben moeite de optimale voorraadhoogte te bepalen bij de vastgestelde bedrijfsdoelstellingen. Hier zijn verschillende oorzaken voor, maar een belangrijke reden is het gebrek aan praktische kennis over voorraadbeheer. Daarom hebben Optimact, Xeleos Consulting en PICS Belgium op basis van hun ruime ervaring een unieke, kennishoogwaardige en zeer praktijkgerichte opleiding ontwikkeld.

De hoogte van de voorraad en de beschikbaarheid heeft niet alleen grote impact op de performantie van verschillende afdelingen binnen een bedrijf of organisatie, maar beïnvloedt ook het resultaat van de hele onderneming. In theorie is de optimale voorraadhoogte gemakkelijk te berekenen door een analyse te maken van de verkoop, de geplande verkopen en het verbruik, de leveringstermijnen en het gewenste service level.

In de praktijk is dit niet altijd eenvoudig, omdat omstandigheden veranderen en logistieke parameters dynamisch zijn. Bovendien blijkt dat, naast ondersteuning door gespecialiseerde software, vakmanschap noodzakelijk blijft.

Kader van de Opleiding

De training tast de deeldomeinen af waarbinnen het vakgebied zich afspeelt: strategie, processen, organisatie en systemen. Hierdoor herken je niet alleen het operationele belang van een optimale voorraad, maar ook de financiële impact die gerealiseerd kan worden met kundige en vaardige medewerkers op cruciale posities.

Je leert:

  • Zelf boven de materie te staan op het gebied van voorraadoptimalisatie
  • Een operationeel plan te maken/hebben over ‘hoe nu verder…’
  • Het plan intern en extern te verkopen
  • Het plan uit te voeren en te borgen
Praktijkgericht

Rode draad door het programma zijn cases, zowel voorbeeld cases aangebracht door de docenten als cases van de deelnemers zelf. Door de cases met de overige deelnemers te bespreken, worden het ‘real life cases’, waarin iedere deelnemer ondersteuning krijgt door de ervaring van de anderen. Die inbreng in de eigen case levert praktische tips op. Het is namelijk altijd makkelijker andermans cases rationeel te analyseren. Op die manier is de opleiding niet gebaseerd op hypothetische voorbeelden, maar doet iedere deelnemer direct toepasbare ervaringen op.  Voor het maken van de oefeningen is het aangewezen om een laptop mee te brengen.

Resultaat

Na het volgen van de opleiding heb je inzicht in de kennis en vaardigheden op het gebied van vraagvoorspelling en voorraadoptimalisatie, gebaseerd op de actuele situatie bij je eigen werkgever. Daarnaast krijg je de nodige tools aangereikt om de kennis en inzichten verder te ontwikkelen. Je wordt (nog) succesvoller in je werk, omdat je hebt ervaren dat het optimaliseren van voorraden niet zomaar het ‘vullen van een leeg schap is’, maar een zaak van volharding, passie en op authentieke wijze werken aan het (blijven) verbeteren van het rendement van de voorraad.

De investering in deze training verdient zich dan ook binnen enkele maanden terug, gezien je naar huis gaat met inzicht in de eigen situatie en de mogelijke verbeteringsmaatregelen.

Xeleos-Optimact (2)

 

 

 

Deze opleiding loopt over 3 dagen:
  • 21 november 2018
  • 28 november 2018
  • 5 december 2018

Details

Start:
November 21, 2018 @ 9:00 am
End:
December 5, 2018 @ 5:00 pm
Event Categories:
, , ,

Venue

Hotel Serwir
Kon. Astridlaan 57
Sint-Niklaas, 9100 Belgium
+ Google Map

Other

Sessions
2/3 16/3 30/3